JIRM + The Presolar Sands – Thursday 12th July 2018

This event has passed

100 SEK
at the door
Freestyle Events
Get directions
The Abyss - JIRM + The Presolar Sands

Eld i berget!

Gudarna måste vara tokiga. Eller iaf fått solsting.

För den 12:e Juli kommer två av universums bästa live-akter sammanstråla i avgrunden.
Rockgubben Nixon har nämligen lyckats para ihop Eskilstunas dynamoer JIRM med Stockholmsundret The Presolar Sands.

Det kommer bli en sommarafton med mind blowing riff, trollbindande basgångar och psykadeliska äventyr bland faraoner och häxor!
I juli släcker vi solen!

The Presolar Sands

Introducerade sin häxpsych 2015 med 7″- singeln Voodoo Ritual. Sedan debuten har bandet släppt en rad singlar, en EP samt debutalbumet “The Big Noise” (2017).

The Presolar Sands är ett explosivt liveband som spelat ihop med Kikagaku Moyo, White Hills, Brant Bjork och L.A. Witch för att nämna några, och gjort spelningar runt om Skandinavien och Europa på allt från festivaler som Sweden Rock, Malmöfestivalen och Köpenhamn Psych Fest.
Enligt Nixon var “The Big Noise” i absoluta toppen av de bästa skivsläppen från förra året. Och följdes upp av dom sylvassa singlarna “The First Law Of Thermodynamics” och “Our loss/Your reward”. Your in for a treat!

JIRM

Klockor slås, döden sprider ut sig. Människor flyr helvetet och samhällen kollapsar. Det kan lätt hända att man börjar utveckla konspirationsteorier. Sekter och kulter har som syfte att väcka de döda arkitekterna från nazityskland och egyptiska faraoner.

Men i dessa tider tenderar man också att vända sig inåt. Stirra i lågor i jakt på existensiella svar. Tillräckligt länge så kanske man förstår syftet med lidandet och till och med kan observera kaos och smärta. Lära sig att utvinna dess inneboende krafter och se hur vackert det kan vara.

I våras släppte JIRM det episka och mästerliga albumet “Surge Ex Monumentis”. Prisad till skyarna av såväl Nixon, folk på stan och resecenter runt om globen.
Sweden Rock Magazine, “Progressiv rock av högsta klass 9/10”.
Engelska Metal Hammer instämde och gav den 8/10.

Vi är otroligt stolta över att välkomna JIRM tillbaka till Klubb Nixon Men!

DJ: TBA

Organizers
Nixon Men